Papatah Kolot Baheula

Diposkan oleh BANGGA JADI URANG SUNDA Minggu, 07 Februari 2010

1. Ulah Nuduh kanu jauh, ulah nyawang kanu anggang, nu caket geura raketan, nu deukeut geura deheusan, moal jauh tina wujud moal anggang tina awak, aya naon jeung aya saha? tina diri sorangan. cirina satangtung diri. pek geura panggihan diri manehteh, ku maneh weh sorangan, ulah waka nyaksian batur saksian heula diri sorangan.

2. Sing Daek nulung kanu butuh, nalang kanu susah, ngahudangkeun kanu sare, ngajait kanu titeuleum, mere kanu daek, nyaangan kanu poekeun.

3. Sing Waspada permana tinggal.

4. Saban-saban robah mangsa ganti wanci ilang bulan kurunyung taun, sok mineng kabandungan jelema, sanajan ngalamun salaput umur, kahayang patema-tema, karep heunteu reureuh-reureuh. dageuning nu bakal karasa mah anging kadar ti pangeran, manusa kadar rancana, kabul aya tinu Maha Agung, Laksana aya tinu Maha Kawasa.

10 komentar

  1. hidup urang sunda....!!!

     
  2. adnan Says:
  3. kang aya tentang pangulinan tradisional jeung pangulinan modern versi sunda????

     
  4. KODRAT SUNDA NEPI BINASA!!!

     
  5. ari priawan Says:
  6. abdi bangga jadi urang sunda

     
  7. tsuherman Says:
  8. ngeuna pisan eta papatah kang,.

     
  9. Asep Iwan Says:
  10. sae pisan eta teh kang... maju terus pantang mundur.
    http://aswan67.blogspot.com/2012/03/papatah-basa-sunda-kolot-baheula.html

     
  11. kang robet Says:
  12. nuhunpisan kana pisangemna asa papendak sreng kang asep sunandar sunaya ,asa kageuingkn anu sare , nuhun

     
  13. ahmad reval Says:
  14. nepi kamana oge tetep we bahasa sunda mah moal di poho keun

     
  15. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.  
  16. Sae pangersa

     

Poskan Komentar

Followers

Tabuh & Kaping?